5+1 rettenetesen hatékony és különleges ébresztőóra

Beállított riasztásra kelni kegyetlen és nehéz dolog. Épp emiatt sok olyan speciális ébresztőóra kapható, amelyet direkt úgy terveztek meg, hogy hatékonyan űzze ki az álmot használójából. Ezek közül válogattunk össze öt megvásárolható, és egy prototípus állapotban lévő darabot, arra törekedvén, hogy a rosszindulatú, már-már gonosz masinák mellett olyat is be tudjunk mutatni, amely barátságosan próbál keltegetni.

A 30 dollárba kerülő Puzzle Alarm Clock a szemetebbik fajtából való. Ez ugyanis a beállított időpontban ugyanúgy elkezd óbégatni, mint hagyományos társai, ám ezzel egy időben kilő különféle alakzatokat, és a zajongást csak akkor hagyja abba, ha ezeket az ember visszadugdosta a megfelelő helyre. Ez pedig általában pont elég ahhoz, hogy úgy-ahogy fel ébredjen még az is, akit nehéz felverni.

Puzzle Alarm Clock
Puzzle Alarm Clock [+]

A Flying Alarm Clock kicsit hasonlít az előbbihez, azzal a különbséggel, hogy ez egy propellerféleséget katapultál, egész nagy távolságra. Tehát nem csak a visszaillesztéssel kell szerencsétlenkedni, hanem még meg is kell keresni a szobában a fránya aeroplánt. Ez egyébként az olcsóbbak közé tartozik, hiszen akár már 14 dollárért is megvásárolható.

Flying Alarm Clock
Flying Alarm Clock [+]

A Magyarországon is egyszerűen beszerezhető, 6000 forintba kerülő Clocky is a gonoszok táborát erősíti. Az ébresztés pillanatában ugyanis elkezd R2D2 hangon csiripelni és ezzel egy időben a rászerelt kerekeknek köszönhetően meglódul valamelyik irányba, esetleg pörögni-forogni kezd. A kikapcsoláshoz értelemszerűen először utol kell érni, ami garantáltan felébreszti még a holtakat is.

Clocky
Clocky [+]

A Lock 'n Load fantázianevű darabbal a militáns beállítottságúakat célozták meg. A képen látható pisztollyal ugyanis "ki kell lőni" a világító céltábla közepét, és ezután végre elhallgat az idegesítő riasztás. A reggeli revolverhősöknek 19 dollárt kell érte kifizetni, azaz az ára egyáltalán nem vészes.

Lock 'n Load
Lock 'n Load [+]

A Mr Bump névre hallgató óra a lobbanékony természetűek számára készült. A 20 dollárt kóstáló termék ugyanis úgy csendesíthető le, ha az ember egyszerűen a falhoz vagy a földhöz vágja. Biztos sokan vannak, akik morcosan fogadják az ébresztő sipákolását, ők a dühüket pikk-pakk lecsillapíthatják egy kis reggeli agresszióval.

Mr Bump
Mr Bump [+]

A Wake 'n Bacon már sokkal barátságosabb darab, kár, hogy végül a prototípus fázisban maradt, és sosem jutott el a tömeggyártásig. Az ötlet pedig remek. A malac alakú óra ugyanis egy speciális sütőt rejt magában, amely a beállított időpont előtt felmelegszik, és megpirítja a benne elhelyezett szalonnákat. Így amikor eljön az ébresztés ideje, a röfi friss, és ropogós baconoket kínál az álmos gazdájának.

Wake 'n Bacon
Wake 'n Bacon [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés