Hirdetés

4K-s monitor 40"-es képátlóval, iiyama-módra

Hirdetés

Fontos leszögezni, hogy nem az IIyama az első vállalat, amely 40 hüvelykes (egészen pontosan 39,5"-es) monitort dob piacra 4K felbontású panellel, hiszen a Philips már tavaly beelőzte őket a BDM4065UC-vel, de jó munkához idő kell, és a japán cég sosem a gyorsaságáról volt híres, hanem sokkal inkább a minőségi megjelenítőiről és persze a vastagon fogó tollal írt árcédulákról. Nos, a jó hír az, hogy a ProLite sorozatba tartozó X4071UHSU-B1 kijelző 570 eurós árával olcsóbb, mint a Philips megoldása, amiért 640 dollárt is elkérnek a szomszédos országokban.


[+]

Az ár döntő tényező lesz azok számára, akik ilyen megoldást keresnek, ugyanis az iiyama is MVA panelre épített, ezért a technikai paraméterek egy része ismerős lesz, így például az 5000:1 kontrasztarány, vagy éppen a 3 ezredmásodperces (g2g) válaszidő. A PWM-mentes LED-es háttérvilágítás maximális fénysűrűségét viszont sikerült 350 cd/m²-ig kitolni és a betekintési szögekre is 178 fokot ad meg a gyártó. A 3840x2160 képpontot 60 hertzes frissítéssel képes megjeleníteni, és ez vonatkozik egyaránt a DisplayPort és HDMI bemenetekre, tehát a DP1.2 mellett HDMI 2.0 is helyet kap rajta, valamint normál HDMI 1.4 és MHL is felkerül rá, sőt a klasszikus VGA bemenetről sem feledkeztek meg, hátha szükség lehet rá.


[+]

Az olyan extrákról sem feledkeztek meg, mint a két darab hatwattos hangszóró, fejhallgató kimenet és fejhallgató akasztó, a könnyebb tárolás érdekében. USB 3.0-s HUB is akad, de ez csak kétportos, és távirányítót is mellékelnek hozzá.


[+]

A gyártó nem számolt be arról, hogy pontosan mekkora színtér és mennyire pontos színekre van kilátás, de tekintettel arra, hogy a játék és szórakozás mellett elsősorban CAD/CAM alkalmazásokhoz, grafikus munkákhoz, webdizájnhoz és fotós munkákhoz ajánlják, vélhetően ezzel sem lesz különösebb gond.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés