Hirdetés

4K és 144 Hz 30 hüvelyk alatt; itt az új MSI Optix monitor

A tajvani vállalat üdvöskéje kellemes felszereltséggel és egy jó adag extrával megpakolva költözik majd a kereskedések polcaira.

Hirdetés

Egyre szaporábban szállingóznak az olyan nagy felbontású, magas képfrissítési rátával dolgozó monitorok, mint amilyen például az MSI legújabb készüléke, az NVIDIA G-Sync Compatbile technológiát támogató Optix MAG281URF. A periféria 27,9 hüvelykes, 144 Hz-es Rapid IPS panelje 3840x2160 pixelt képes elénk varázsolni natívan 400 cd/m²-es maximális fénysűrűséggel, a szokásos 1000:1 statikus kontrasztaránnyal és 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel kísérve. A megjeleníthető színek száma 1,07 milliárd, s bár ezt dithering segítségével sikerült megvalósítani (8 bit+FRC), attól még az sRGB/DCI-P3 színterek lefedettsége 124/95 százalékos, és a nagy dinamikatartományú anyagok is korlátozott támogatást élveznek (VESA DisplayHDR 400).


[+]

Az I/O részleg egészen korrektnek mondható, ugyanis egy DisplayPort 1.4a, két HDMI 2.1 bemenet, egy DisplayPort alt módot ismerő, továbbá 15 wattnyi energia közvetítésére alkalmas USB Type-C csatlakozó és két USB 2.0 aljzat került az apparátusra, persze az elengedhetetlen 3,5 mm-es jacken kívül. A talp mindenhogy állítható – a kétirányú pivotot beleértve –, és természetesen a VESA rögzítőpont sem hiányzik a konstrukcióról, ami ezúttal 100 x 100 mm-es kivitelben van jelen. Dicséretes, hogy az átlagosan 33,3 wattot fogyasztó kijelző repertoárjában a PiP, illetve PbP funkciók és a konzol mód egyaránt megtalálhatók, sőt, még egy KVM 2.0 switch szolgálataira is számíthatunk.


[+]

A hátulsó burkolaton Mystic Light RGB technológiával címezhető hangulatvilágítás kapott helyet, és a gyártó külön kiemeli, hogy a képernyő firmware-jét fedélzeti USB konnektoron keresztül, direktben frissíthetjük. Adalék a hírhez, hogy ha úgy tartja kedvünk, az ötirányú mini joystickkal vezérelhető OSD menüben való matatást kiválthatjuk a 2.0-s verziószámú Gaming OSD applikációval. Ez mind szép és jó, de egy lényeges kérdés egyelőre megválaszolatlanul lóg a levegőben; ez nem más, mint a termék ára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés