Jön a legkisebb és legolcsóbb 335-ös Intel SSD

Hirdetés

Az Intel a 335-ös SSD sorozat tagjait meglehetősen szakaszosan dobta piacra, így az október végén megjelent 240 GB-os modellt három hónappal később követte a 180 GB-os verzió, a duót pedig most kiegészíti a 80 GB-os legkisebb és legolcsóbb megoldás.

Az új jövevény a nagyobb testvérek paramétereit másolja, így SandForce SF-2281-es vezérlő gondoskodik a 20 nm-es gyártástechnológiával készülő MLC NAND flash lapkákról. A 2,5 colos, 6 Gbps-os SATA interfészre köthető újdonság maximum 500 MB/s lineáris olvasási és 450 MB/s írási teljesítményre képes, a 4 kB-os blokkokon mért olvasási és írási teljesítmény pedig legfeljebb rendre 42 000 és 52 000 IOPS lehet. Fogyasztása aktív üzemmódban valamivel 300 mW fölött lesz, míg készenléti módban alatta, vagyis emiatt igazán nem kell aggódni.

Az adatokból látszik, hogy a 80 GB-os verzió lényegében csak a tárkapacitásban különbözik a nagyobb testvérektől, illetve már lehet tudni, hogy egy új borítást is kap, de ez a funkcionalitást úgy sem befolyásolja. A termék OEM és dobozos kiszerelésben is kapható lesz, de a várható árcéduláról még nincs pontos adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés