256 GB-osra hízott a PQI 2,5 hüvelykes SSD-je

Az egyebek mellett ipari felhasználású flashmemóriás tárolók egyik jelentős gyártója, a PQI újabb érdekes termékekkel bővítette kínálatát. Industrial CF Turbo+ memóriakártya-családjának új tagja nem csupán 16 GB-os maximális kapacitásával hívja fel magára a figyelmet, de sebessége sem lebecsülendő: 226x-os besorolása több mint 33 MB/s-os átviteli sebességet jelent. Speciális készülékekbe szánják az 1,8 hüvelykes, ZIF csatolóval ellátott SSD-t, mely akár 32 GB tárhelyet bocsát rendelkezésre.

Szélesebb körű felhasználásra szánják az új 2,5 hüvelykes Turbo+ SSD-t, mely elődeihez képest lényegesen nagyobb, 256 GB-os kapacitással szolgál. Az ipari alkalmazás igényeinek megfelelően a mechanikai behatásokkal szembeni ellenállás mellé a hőmérséklet és a páratartalom szélsőségeinek elviselése járul – vélhetőleg borsos áron. A PQI pontos paramétereket még nem tett közzé, csupán a maximális adatátviteli sebesség 60 MB/s-os értékét közölte; az SSD Serial ATA interfésszel kerül piacra, de az eddigi gyakorlat alapján valószínűsíthető IDE csatolós változatának elkészítése is.

Az előbbiekkel szemben már nem az ipari célú eszközök családjába tartozik a PCI-E SSD nevű kiegészítő, amely a Transcend korábban bejelentett tárolójához hasonlóan notebookok ExpressCard aljzatába illeszthető, és akár egyszerű flashmemóriás tárolóegységként, akár a Windows Vista alatt ReadyBoost meghajtóként használható. A kártya maximálisan 32 GB adatot képes befogadni.

Igazán a konzumer piacra termett a PQI új USB-s kártyaolvasója is, a microSD Mobile Dongle Card Reader (S721). A parányi eszköz nevéből minden fontos jellemzője kiderül: microSD (microSDHC) memóriakártyák elérését teszi lehetővé USB-s külső tárolókat kezelő készülékek, számítógépek számára. Háromféle (kék, narancs, fluoreszkáló rózsaszín) műanyag borítással kerül forgalomba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • PQI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés