Hivatalosan is bemutatta második autofókuszos optikáját a Samyang

14 mm-en zárta a sort a gyártó az új objektívjeinek bemutatóján.

Az elmúlt 5 hétben összesen 7 új objektívet mutatott be a koreai gyártó, bár ezek között van két testvérpáros is a 35 és a 20 mm-es optikák képében. Az 50-es társa mellett már májusban tudni lehetett, hogy érkezik egy "kisebb", 14 mm-es darab is, amit most meg is kaptunk. Nincs eltérés abban sem, hogy az AF 14 mm F2.8 FE objektívet is a Sony tükör nélküli full frame vázaihoz optimalizálták, ami jelenleg egyúttal a legnagyobb látószögű lencse is a rendszerre. Szintén azonos a fém tubus és bajonett, valamint az Ultra Multi Coating lencsebevonat, azonban a lencserendszer a három aszférikus tag mellett további két alacsony szórású taggal is kiegészült. A nagyobb verzióhoz hasonlóan itt sem találunk rekeszgyűrűt, csak egy végállás nélküli fókuszgyűrű áll rendelkezésre.

Kattintásra galéria nyílik!
Kattintásra galéria nyílik! [+]

Főbb technikai paraméterei:

  • Rekesztartomány: F2.8 - 22-ig
  • Felépítés: 14 lencse 10 csoportban (ebből három aszférikus és két alacsony szórású (ED) tag)
  • Átlós látószög: 113,9° (full frame), 89,8° (APS-C)
  • Min. fókusztávolság: 0,20 m
  • Lamellák száma: 7 db lekerekített
  • Szűrőméret: -
  • Tömeg: 505 g
  • Méretek: 97,5 x  Ø85,5 mm


[+]

Bár valószínűleg nem lesz sok panasz az újdonságokra, mégis sokan arra számítottak, hogy az AF 50 mm F1.4 FE és a most bejelentett AF 14 mm F2.8 FE mellé más autofókuszos darabok is érkeznek. Az árazás és a megjelenés egyelőre ismeretlen, és ezzel véget is ért a 2016 Summer Blockbusters.

Frissítés: A gyártó nyilvánosságra hozta a várható megjelenést és az árazást is. Az objektív szeptembertől lesz elérhető és 700 eurót vagy 790 dollár kell érte a kasszánál hagyni. Ez számunkra annyit jelent, az AF 50 mm F1.4 hazai induló árát is figyelembe véve, ami jelenleg 199 000 forintért vihető haza, hogy nagyságrendileg 240-250 000 forint körül lehet kalkulálni a nagylátó esetén.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés