Láttál már 128 GB-os floppyt?

Hirdetés

A nyolcvanas és kilencvenes években, a flash memória előtti korban rendkívül népszerűnek számítottak a floppy lemezek, amelyek a kétezres évekre gyakorlatilag kihaltak, bár van még olyan cég, így például a Verbatim, amely gyárt ilyen termékeket. A 3,5"-es változat tárolókapacitása 720 KB, 1,44 MB, illetve 2,88 MB lehetett, ami manapság már felfoghatatlanul kevésnek tűnik.

A 128 GB-os 3,5"-es floppy
A 128 GB-os 3,5"-es floppy (forrás: Geek.com) [+]

Egy modder, Dr. Moddnstine viszont pont egy ilyen lemezt használt fel az egyik alkotásánál, de persze kicsit átalakította, hogy megfeleljen a mai kor igényeinek. Konkrétan egy 128 GB-os memóriakártyát applikált bele, és magát a meghajtót is megbuherálta. Egészen pontosan a tokjából kioperált USB-s kártyaolvasóval egészítette ki, amelynek köszönhetően alkalmassá vált a már említett lemez fogadására is.

A meghajtó pedig egy kilencvenes évek közepéről származó IBM Aptiva készülékházába került, amelybe egy Asus Maximux VIII alaplapot, Core i7 processzort, 16 GB RAM-ot, Radeon R9 390 grafikus kártyát és Corsair vízhűtést épített. Még arra is odafigyelt, hogy a meghajtó LED-je felvillanjon, ahogy kell, amikor bedugják a disket, sőt még az ikon is teljesen autentikus, mint ahogy az a rövid videón is remekül látszik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés