10 HDD/SSD fogadására képes külső, USB 3.0-s rack a Japan Century-től

A Japan Century neve nem túl ismerős idehaza, de a mindenféle kiegészítővel foglalkozó gyártó most tett róla, hogy ismertté váljon nyugaton is, hiszen az egyszerűen csak "CRST1035U3IS6G" nevű termék meglehetősen érdekes próbálkozásnak tűnik.


[+]

A 179 x 385 x 330 milliméteres méretekkel rendelkező ház tulajdonképpen egy külső asztali rack megoldás, ami összesen tíz darab 2,5/3,5"-es SATA 6 Gbps merevlemez és/vagy SSD fogadására képes, de sajnos RAID funkciót mellőzni kényszerül. A mintegy hat kilogrammot nyomó fekete kasztni természetesen saját tápellátással rendelkezik, hiszen ennyi merevlemezt képtelenség lenne az összeköttetésre használt USB 3.0-s portról meghajtani.


[+]

A zárható ajtók mögött lévő fiókok egyenként tölthetőek meg HDD-vel (akár 6 TB-os tárkapacitásúakkal) vagy SSD-vel, és tápellátásuk is független egymástól; a ki- és bekapcsolás az ajtó mellett található gombbal történik. Hátoldalára egy 140 milliméteres ventilátort applikáltak a jobb szellőzés érdekében, illetve a tápegység is aktív hűtéssel operál.


[+]

A Japan Century 39 750 yent kér a CRST1035U3IS6G-ért, ami nagyjából 88 000 forintnak felel meg, de több mint valószínű, hogy a ritkaság nem fog az európai piacra jutni.

Előzmények

Hirdetés